Wat zijn de voordelen van muurstickers?

muurstickers2Iedereen kent het wel. Het wordt tijd om het interieur van een ruimte in uw huis grondig te veranderen, maar door de bomen ziet u het bos niet meer. Er zijn dan ook veel verschillende manieren om uw huis te decoreren. Prachtige meubels, behang en allerlei andere decoratie zijn een paar van de vele voorbeelden die mogelijk zijn. Een van de meest voorname opties is het opfleuren van de muren om zo een unieke uitstraling te geven aan iedere kamer in de woning. Vroeger, toen er nog niet veel keuze was had men grofweg twee opties; behang of verf. Tegenwoordig zijn daar ook muurstickers bijgekomen. De populariteit hiervan heeft een enorm grote vlucht genomen en dat is ook niet zonder reden. In tegenstelling tot andere wanddecoratie hebben muurstickers namelijk een aantal unieke voordelen die het een zeer geschikte wijze van muurdecoratie maken. Muurplakkers zet al deze voordelen op een rijtje om u te helpen begrijpen waarom de muurstickers zo sterk in opkomst zijn.

Voordelige wijze van muurdecoratie

Eenieder wil zijn interieur zo mooi mogelijk maken, maar niet iedereen heeft het budget om kwalitief behang of dure kunst te kopen. Het is natuurlijk mogelijk om de wanden van een mooi likje verf te voorzien, maar veel mensen vinden dit nogal saai en hebben liever de keuze uit wat meer variatie. Muurstickers zijn een ideale manier om dit gat op te vullen. In vergelijking met bijvoorbeeld kunst of duur behang is deze vorm van muurdecoratie namelijk ontzettend voordelig in gebruik. Hoewel de kosten van een muursticker nogal uiteen kunnen lopen, ligt de prijs ongeveer tussen de €10 en €100. Dit is mede-afhankelijk van het formaat, de kwaliteit en de leverancier die u kiest. Zoals u ziet zijn ze dus erg goedkoop te verkrijgen en kunnen ze voor ieder budget een ideale optie zijn als muurdecoratie.

Enorm veel keuzemogelijkheden

Zoals gezegd had men in het verleden alleen enkel de keuze uit verf of behang als men de muren in een kamer wilde decoreren. Hoewel de keuze design muurstickermet de jaren ook in die klasse erg gegroeid is, kunnen deze opties bij lange na niet tippen aan de vele keuzemogelijkheden die er beschikbaar zijn met muurstickers. Er zijn duizenden verschillende ontwerpen beschikbaar, dus voor iedereen is er wel een prachtige sticker voor op de muur beschikbaar die perfect aansluit op de persoonlijk wensen. Zo zijn er prachtige kunstzinnige ontwerpen, maar ook pakkende muurteksten en speelse stickers die erg mooi staan in bijvoorbeeld de babykamer. Door de ruime keuze is het dus mogelijk om voor iedere kamer een geschikt design te vinden . Geliefd zijn onder andere de prachtige romantische stickers die boven het bed op de slaapkamer worden geplakt, of bijvoorbeeld de speciale hoogtemeter muurstickers voor op de kinderkamer waarmee de lengte van een oprgoeiend kind kan worden bijgehouden.

Naast de verschillende designs is er ook een groot aanbod in diverse afmetingen en kwaliteiten. Sommige mensen willen bijvoorbeeld om de zoveel tijd een muursticker vervangen door een nieuw ontwerp, waardoor ze genoegen nemen met een iets lagere kwaliteit, die meestal iets goedkoper zijn. Het is belangrijk om te beseffen dat slechte kwaliteit tegenwoordig bijna niet meer bestaat. Door de verbeterde printmethodes en de toegenomen concurrentie zijn muurstickers vrijwel altijd van goede kwaliteit. Toch kunnen er kleine verschillen zitten in de afwerking, de resolutie van de prints en de felheid van de kleuren. Meestal is dit niet zo groot, maar het is toch aan te raden om hier altijd goed op te letten alvorens u overgaat tot de aanschaf van een muursticker.

Doordat de techniek bij het printen van muurstickers enorm is toegenomen en de kosten zijn gedaald is het nu ook mogelijk om op een betaalbare wijze uw eigen muursticker te laten drukken. De meeste leverancier bieden deze optie nu standaard en en dat is niet zonder reden. U bent namelijk niet meer afhankelijk van de standaardontwerpen en afmetingen die gelden bij bijvoorbeeld het ouderwetse behang. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Een zeer kleine grootte voor in de keuken of een muurvullend ontwerp voor in de woonkamer. En van een persoonlijke quote als muurtekst of een prachtig gedicht van een bekende dichter, met individueel ontworpen muurstickers kan het allemaal!

Ontzettend gebruiksvriendelijk

woonkamer muurstickerEen ander groot voordeel van de muursticker is uiteraard het grote gebruiksgemak. Allereerst hoeft u namelijk niet meer te sollen met de vele kwasten en behangmaterialen die nodig zijn als u kiest voor de traditionele muurdecoratie. Dit neemt een hoop tijd uit handen en u hoeft ook niet meer dagenlang in de stank te zitten van verfdampen die vaak niet bevordelijk zijn voor de gezondheid. Met muurstickers hoeft u alleen maar de sticker van het stickervel te pellen en het op de muur te plakken. Omdat ze zelfklevend zijn komt er geen lijm aan te pas. Het enige waar u op dient te letten is dat er geen luchtbellen ontstaan. Met een vlak voorwerp zoals een rakel veegt u deze luchtbellen weg en zorgt u ervoor dat de muurticker stevig aan de muur plakt.

De tijd die nodig is om muurstickers te bevestigen is slechts enkele minuten en is door iedereen zeer eenvoudig uit te voeren. De bijgevoegde plakinstructies zorgen ervoor dat er niets mis kan gaan.

Mocht u genoeg hebben van een specifieke muurstickers, dan zijn deze ook zeer eenvoudig te verwijderen en op te bergen voor toekomstig gebruik. Naast het feit dat dit zeer milieuvriendelijk is, zorgen deze factoren samen voor een ongekende gebruiksgemak van muurstickers!